ژل رویال چیست و چه فوایدی دارد؟ ژل رویال ترشحی شیرمانند از

زنبورهای عسل کارگر است که به پرورش و رشد زنبور ملکه کمک می‌کند. نام دیگر ژل رویال شاه انگبین است. ژل رویال خواص درمانی بسیاری دارد. استفاده از این ژل به افرادی که به‌دنبال کاهش وزن و کاهش سطح کلسترول خود هستند، توصیه می‌شود. در این مقاله به شما می‌گوییم خواص ژل رویال چیست و مقدار مصرف، تداخلات دارویی و عوارض جانبی آن چه هستند.
ژل رویال چگونه تولید می‌شود؟

همه می‌دانند که عسل، فراورده‌ی زنبورهاست اما به‌ندرت می‌دانند که محصول دیگر این ه، ژل رویال است. این ژل از ناحیه‌ی فوقانی سر زنبور به‌دست می‌آید و از خانه‌های کندو استخراج می‌شود.

زمانی که لارو زنبورها (لارو به نوزاد کرمی‌شکل حیواناتی که دگردیسی کامل دارند (مانند ات و دوزیستان) گفته می شود) تولید می‌شود، زنبورهای کارگر به آنها ژل رویال می‌دهند تا تقویت شوند و در روزهای آغازین زندگی خود، جان سالم به‌در ببرند.

بعد از ۳ تا ۴ روز، لاروها دیگر از ژل رویال استفاده نمی‌کنند. برای لاروهایی که احتمال دارد بدل به ملکه بشوند، این ژل‌ها از اهمیت خیلی بیشتری برخوردار است. این لاروها در کندو با ژل رویال احاطه می‌شوند. این حرکت باعث می‌شود تا ریخت‌شناسی این زنبورها برای بدل شدن به ملکه توسعه یابد.

پروتئینی موسوم به رویالاکتین باعث ایجاد تغییرات فِنوتیپی در لارو ملکه می‌شود. در واقع باعث می‌شود تا لاروها دارای تخمدان بشوند و نسبت به سایر زنبورها اندازه بزرگ‌تری پیدا کنند و عمرشان نسبت به سایرین ۲۰ برابر افزایش پیدا کند. در هر کندوی زنبور عسل در طول ۵ تا ۶ ماه، ۵۰۰ گرم ژل رویال ذخیره می‌شود.

برای مصرف این ژل، شکل‌های مختلفی وجود دارد، ولی هرگز نباید آن را گرم کنید، زیرا خواص آنزیمی و پروتئین‌های سودمندش برای انسان ازدست می‌رود.
مواد مفید موجود در این ژل چیست؟

ژل رویال - مزایا

ژل رویال دارای مواد مغذی و معدنی مختلفی نظیر کلسیم، مس، آهن، فسفر، سیلی، سولفور، پتاسیم و… است. از مواد مفیدی که در خانواده ویتامین B موجود هستند نیز در این ژل یافت می‌شود: بیوتین یا ویتامین B7، اینوزیتول، فولات، اسیدهای نوکلئیک، گاما گلوبین، ۱۷ نوع اسید آمینه شامل ۸ نوع اسیدآمینه‌ای که بدن انسان قادر به تولید آنها نیست و باید ازطریق مواد غذایی به بدن خود وارد کند.

کاربردهای درمانی ژل رویال چیست؟

ازجمله مواردی که ژل رویال در درمان آنها کاربرد دارد می‌توان به این موارد اشاره کرد: کاهش علائم یائسگی، ناباروری، کلسترول بالا، زخم‌های پای دیابتی، زخم معده، پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده، بیماری های کبد و کلیه، برخی از انواع سرطان، آسم، اختلالات پوستی و… . البته تحقیقات اثرگذاری ژل در این موارد را ثابت نکرده‌اند و هنوز تحقیقات جدی در این زمینه صورت نگرفته است.

هنوز کاربردهای درمانی ژل مذکور به‌شکل علمی به اثبات نرسیده است و از سوی سازمان جهانی غذا و دارو (FDA) به‌طور رسمی به‌عنوان دارویی معتبر اعلام نشده است. بنابراین به‌هیچ‌وجه نباید استفاده از آن جایگزین داروهایی شود که پزشک برای رفع مشکلات مختلف تجویز می‌کند. این ماده در بیشتر اوقات به‌عنوان مکملی گیاهی استفاده می‌شود. مکمل‌های گیاهی از هیچ‌گونه استانداردی در ساخت و تولید بهره نمی‌برند؛ به‌همین‌خاطر ممکن است به فات سمی یا داروهای دیگر آلوده شده باشند. درصورت استفاده از مکمل‌های گیاهی/سلامتی باید آنها را از منابع مطمئن خریداری و تهیه کرد تا خطر آلوده بودن‌شان کاهش یابد.

منبع :

سایت چطور


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها